• header-add
logo

Nieuws over dierenwelzijn

Vogelopvang De Wulp
Bron: Vogelopvang De Wulp | 21jun19

Vogelopvang De Wulp

De vogelopvang verzorgt alleen in het wild levende vogels die door menselijk toedoen in de problemen zijn gekomen. Dit kan van alles zijn: denk aan het verkeer, katten en honden, visdraad en haak, ramen, vergif en mishandeling. Omdat de opvang tevens een kustopvang is, krijgen wij ieder jaar opnieuw tientallen olieslachtoffers.

Elk kwartaal is er in principe op de eerste zondag van 13.00-16.00 uur Open Dag in de Vogelopvang De Wulp, dus op:
7 juli 2019 en 6 oktober 2019.

(5 januari 2020, 5 april 2020, 5 juli 2020 en 4 oktober 2020)
(3 januari 2021, 4 april 2021, 4 juli 2021 en 3 oktober 2021)
(2 januari 2022, 3 april 2022, 3 juli 2022 en 2 oktober 2022)

Rondleidingen, kinderactiviteiten en vogelexcursies in Meer en Bos. www.vogelopvangdewulp.nl >>

Dierenambulance Den Haag
Bron: Het Knagertje | 5jun19

Opvang knaagdieren

Het Knagertje is een stichting waarvan de vrijwilligers zich al sinds 1996 op een professionele manier volledig inzetten voor knaagdieren en konijnen.
Dat houdt in, voor knaagdieren en konijnen die op straat gezet zijn of door omstandigheden weg moeten bij hun eigenaar.
Deze dieren komen bij ons in de opvang terecht. Wij proberen een nieuw tehuis te vinden, want ook deze dieren hebben recht op een goed tehuis.
www.knaagdierenopvang.org >>

Dierenambulance Den Haag
Foto: Dierenambulance Den Haag | 23apr19

Koningsdag, ook voor de dieren

Ook dit jaar zijn onze PR vrijwilligers tijdens Koningsdag weer te vinden op het Belgischeplein in Scheveningen. Kom een kijkje nemen in onze dierenambulance en een praatje maken over ons werk. We vertellen je graag hoe alles in zijn werk gaat bij ons.
Dit Koningsdagfeest wordt als vanouds georganiseerd door de Scouting Sint Jorisgroep 5 en de Oranje Commissie. Er kan overal met fiches betaald worden en er is op en rond het podium een uitgebreide programmering met o.a. een Playback show, break dance battle, live Street Art demonstratie en een Koningsbingo.
Het Belgischeplein wordt ieder jaar weer omgetoverd tot een een bruisend feestplein met een klimwand, springkussen, ballenbad, clownsexpresse en de bekende rodeostier. Maak een ritje met het treintje, laat je schminken, speel Oudhollandse spelletjes en toon je spierballen bij het touwtje trekken en de kop van Jut.
Lees verder: www.dierenambulancedenhaag.nl >>